divendres, 15 de maig del 2009

Kilpatrick

El mètode de projectes es un procediment d'aprenentatge que permet aconseguir uns objectius a traves de la posada en pràctica d'una serie d'accions, interaccions i recursos com a motiu de resoldre una situació o problema. Es un eix metodològic que permet garantir un treball seriós, rigorós i sistemàtic sobre qualsevol objecte a estudi. A més d'una tècnica didàctica és una actitud davant l'educació que la concep com a generadora de processos que col·laboran a que els nens i les nenes arribin a adquirir procediments per aprendre de forma autònoma.

Amb un enfocament globalitzador Kilpatrick presenta un mode d'organitzar el tractament dels continguts d'aprenentatge per mitjà del mètode de projectes.
Kilpatrick és el representat americà de l'Escola Progressiva, que equival al moviment europeu de l'Escola Nova i va ser inspirat per les idees pedagògiques de J. Dewey.
Va fonamentar el "mètode de projectes" en el que es reuneix de forma pràctica la metodologia de educació progressiva.
Kilpatrick dóna la major importància a totes aquelles experiències i vivències que fan despertar l'interès del nen per aprofitar el seu potencial d'aprenentatge , doncs considera que així es com l'infant aprèn del que viu. Quan reforça aquesta idea de que no s'aprèn sinó de situacions i accions que interrelacionaran continguts variats , ve novament a evidenciar el caràcter globalitzadors del proces d'aprenentatge.

1 comentari:

  1. Kilpatric beu de les fons de l'escola Nova. Li dona una estructura i planificació més tècnica als centres d’interès d'en Freinet i Decroly. L'escola de Freinet incidia més amb la natura, el treball, la imaginació, la experimentació, la creativitat, l’expressió crítica en un marc de llibertat (text lliure). Es més difícil de ser controlat per l'administració, és més humanista. El mètode de projectes és més tècnic. En resum: un és americà , l'altra europeu i es nota.

    ResponElimina